loader image
Leestijd: 10 minuten

Personal trainer worden, hoe doe je dat?

Kevin Jefferson

Kevin Jefferson

Eigenaar van Let's Build That Site

Inhoudsopgave

Als je erover denkt personal trainer te worden, ben je op de goede weg. Personal trainers zijn tegenwoordig erg in trek, en met reden: ze helpen mensen hun fitnessdoelen te bereiken. Maar wat is er nodig om personal trainer te worden? En hoe kun je ervoor zorgen dat je alles doet wat je moet doen om je carrière van de grond te krijgen? Lees verder voor antwoorden op deze vragen en meer. It can be tricky to find the right price point, but it's important to get it right in order to attract and retain clients. In this blog post, we'll take a look at some factors to consider when setting your rates, and offer some tips on how to find the right price for your services. So read on, and learn more about how to price your online personal training business!

Wat doet een personal trainer eigenlijk?

Een personal trainer is een essentieel onderdeel van ieders reis naar een betere gezondheid. Ze hebben de kennis en ervaring om aangepaste fitnessplannen op te stellen en hun klanten naar succes te begeleiden.

Een personal trainer beïnvloedt niet alleen het bewegingsgedrag van een klant, maar ook zijn voedingsgewoonten. Hij moet zijn klanten kunnen inspireren en motiveren om gezonde veranderingen in hun leven door te voeren. In sommige gevallen kan een personal trainer ook dienen als vertrouwenspersoon, die steun en begeleiding biedt buiten de sportschool.

Door hun klanten te helpen haalbare doelen te stellen en te bereiken, spelen personal trainers een vitale rol in het verbeteren van de algemene gezondheid en het welzijn van hun klanten.

Waarom een personal trainer worden?

Personal trainer worden afbeelding

If you’re just starting out as an online personal trainer or online coach, it’s likely that you’ll need to charge less than someone who has more experience and qualifications.

Potential clients will be more likely to trust an online personal trainer who has a proven track record, and is qualified in fitness and nutrition.

So if you’re just starting out, it’s important to be realistic about your rates, and make sure that you emphasise your qualifications and experience on your website and marketing materials.

Bear in mind though that your rates will eventually increase as you gain more experience and credentials. So don’t be afraid to start off low, but make sure that you increase your rates as you progress.

Hoeveel verdient een personal trainer?

Afbeelding van geld

Als personal trainer kan je inkomen sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren. je inkomsten kunnen stabieler zijn als je in dienst bent van een sportschool of een andere organisatie, maar zelfstandige trainers kunnen vaak meer vragen voor hun diensten. Specialisaties of werken op locatie kunnen ook een hogere prijs opleveren.

Houd er wel rekening mee dat je inkomen als zelfstandige minder zeker is. Hoeveel je uiteindelijk verdient als personal trainer hangt af van je vaardigheden en de markt in je regio.

Volgens de Nationale Beroepengids verdient de gemiddelde personal trainer in Nederland tussen 1.900 en 3.400 euro bruto per maand.

Voor informatie lees onze blog Wat verdient een personal trainer.

Heb jij een opleiding nodig om personal trainer te worden?

Foto gym

Om zich personal trainer te kunnen noemen, heb je geen diploma of certificaat nodig. Dit betekent echter niet dat het zonder gevolgen is. Het is geen beschermde titel zoals bijvoorbeeld diëtisten.

In werkelijkheid geven de meeste werkgevers en klanten de voorkeur aan trainers die een diploma of certificaat van een erkende instelling hebben behaald.

Dit komt omdat dergelijke personen beter zijn toegerust om kwaliteitsbegeleiding en instructie te geven. Bovendien leidt het hebben van een diploma vaak tot hogere verdien mogelijkheden binnen de fitnessbranche.

Om deze redenen is het steeds gebruikelijker dat personal trainers een diploma in fitness of voeding hebben. Iedereen kan een T-shirt aantrekken met daarop personal trainer en dan zijn of haar eigen bedrijf beginnen en klanten begeleiden, maar de juiste opleiding zal je helpen succesvol te zijn op dit gebied.

Welke opleidingen voor personal trainers zijn er?

Vrouwelijke personal trainer

NL Actief: NL Actief is de brancheorganisatie van erkende sport- en beweegcentra in Nederland. NL Actief biedt zelf geen opleidingen aan, maar ontwikkelt wel de competentieprofielen. De diploma’s Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B vormen een goede basis om personal trainer te worden.

Met het diploma Fitnesstrainer A kun je fitnesslessen geven. Je hebt kennis van training, begeleiding van klanten en blessurepreventie. Met een Fitnesstrainer B diploma kun je ook individuele sporters coachen.

Je kunt cursussen voor fitnesstrainer A en B volgen bij verschillende aanbieders. Wij raden je aan om aanvullende opleidingen te doen, bijvoorbeeld over voeding. Er zijn echter nog veel meer leuke cursussen beschikbaar die je helpen een nog betere personal trainer te worden.

Ondernemingsplan

Ondernemingsplan personal trainer

Een ondernemingsplan is een essentieel document dat u nodig hebt om je zaak als personal trainer op te starten. Dit document zal je helpen bij het bepalen van je bedrijfsdoelstellingen, strategieën, en wat je nodig hebt om te beginnen.

Kosten en opbrengsten

Het opstellen van een kostenplaatje voor je bedrijf is belangrijk om te weten te komen welke prijs je moet aanrekenen om winst te maken. Je zult rekening moeten houden met de kosten van het pand, de personeelskosten, de inkoopkosten, de afschrijvingen, de verzekeringen en de belastingen. Het is ook een goed idee om naar de prijzen van je concurrenten te kijken om een idee te krijgen van wat de markt zal verdragen.

Loondienst werken of voor jezelf werken?

Er zijn voor- en nadelen aan zowel werken voor iemand anders als werken voor jezelf. Sommige personal trainers werken voor een sportschool of een andere organisatie, terwijl anderen onafhankelijke zijn. Er zijn voor- en nadelen aan beide regelingen, dus het is belangrijk dat je je opties zorgvuldig afweegt voordat je een beslissing neemt.

Als een werknemer van een sportschool of een andere organisatie, heb je meestal een regelmatiger inkomen en minder uitgaven. Het is echter mogelijk dat je minder controle hebt over je werkschema en meer uren moet werken dan je zou willen.

Als ZZPe’er heb je meer controle over je werkschema en kun je vaak je eigen prijzen bepalen. Je kunt echter te maken krijgen met onregelmatige inkomsten en hogere uitgaven, zoals om ruimte te huren om cliënten te zien.

Locatie

Er zijn een aantal verschillende plaatsen waar je training kunt geven. De opties zijn:

Bij iemand thuis

In een sportschool

– Een en eigen locatie

– Openluchttrainingen (zoals in het park)

De meest gebruikelijke en veelzijdige optie is om naar een sportschool te gaan. Dit vergt echter een investering, aangezien de meeste sportscholen een vast maandelijks bedrag vragen (meestal variërend van 200 tot 500 euro).

Een andere optie is om als personal trainer in dienst te treden van een sportschool. Dit kan meer zekerheid bieden, maar minder geld. Als je net begint, is het belangrijk om alle opties in jouw stad te bekijken en te zien welke sportschool het klantenprofiel heeft dat het beste bij jou past.

Zo is het over het algemeen moeilijker om klanten te krijgen in een budget sportschool dan in een luxueuze sportschool. Dit komt omdat mensen die vaak in luxe sportscholen komen vaak meer besteedbaar inkomen hebben voor personal training diensten.

Groei je netwerk

Netwerk met personal trainers

Een sterk netwerk is van onschatbare waarde voor elke onderneming, en beginnen als personal trainer uitzondering. Als je net begint, raad ik je aan om je te omringen met professionals in je omgeving.

Dit kan bijvoorbeeld door samen te werken met diëtisten of fysiotherapeuten in je omgeving, of zelfs je huisarts te vragen of hij wil samenwerken door patiënten door te verwijzen. Onthoud dat als je geen initiatief neemt, je niet ver zult komen. Je kunt je flyers ook op een paar plaatsen neerleggen om de boodschap te verspreiden. Met een sterk netwerk ben je op weg naar succes!

Schrijf je in bij the KvK

KVK Logo

Heb je je opleiding afgerond en ben je klaar om je eigen personal training bedrijf te beginnen? Gefeliciteerd! De beste manier om te beginnen is door je als eenmanszaak in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Zij kunnen je voorzien van alle informatie en middelen die je nodig hebt om van start te gaan, waaronder boekhoudkundig en fiscaal advies.

Zorg ervoor dat je een van hun informatiedagen bijwoont, zodat je al je vragen beantwoord krijgt. Inschrijven kost maar €50, dus het is een kleine investering die je op de lange termijn veel kan opleveren. Veel succes!

Marketing

Website

Een website is nu essentieel voor elk bedrijf, en een personal trainer is geen uitzondering. Met een website kun je een breder publiek bereiken en potentiële klanten laten zien wat je te bieden hebben. Je kunt je website ook gebruiken om je diensten te promoten en nieuwe klanten aan te trekken.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het maken van je website:

– Zorg ervoor dat het ontwerp professioneel en schoon is.

– Voeg een foto van jezelf en een korte bio toe zodat potentiële klanten je te leren kennen.

– Voeg getuigenissen toe van vroegere klanten om je ervaring en succes te tonen.

– Zorg ervoor dat de site gemakkelijk te navigeren is en bevat alle relevante informatie waar potentiële klanten naar op zoek zijn.

Je kunt ook je personal trainer website laten maken door ons.

Social media

Social media selfie personal trainer

Social media is een geweldige manier om in contact te komen met potentiële en huidige klanten, en om je diensten te promoten. Zorg ervoor dat je een professioneel profiel aanmaakt op alle relevante platforms (Facebook, Twitter, Instagram, enz.) en post regelmatig. Je kunt ook gebruik maken van social media om advertenties te plaatsen en nieuwe klanten aan te trekken.

Als je op zoek bent naar hulp om je sociale media op te starten en te laten groeien, kunnen wij je helpen! Onze social media diensten zijn betaalbaar en aan te passen aan je behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Unique selling point

Als je begint als personal trainer, is het belangrijk om een unique selling point (USP) te hebben. Dit is wat je onderscheidt van alle de andere personal trainers die er zijn. Het kan van alles zijn, van je trainingsmethoden tot je persoonlijkheid Denk na over wat je uniek maakt en gebruik dat in je voordeel. Dit zal je helpen klanten aan te trekken en je te onderscheiden van de concurrentie.

Denk na over wat je speciaal maakt en gebruik dat in jouw voordeel is!

Logo

Bij het ontwerpen van het logo van je website is het belangrijk om na te denken over de eerste indrukken die je wilt achterlaten bij potentiële klanten. Een sterk, krachtig logo kan helpen een goede eerste indruk te maken en bezoekers aan te moedigen meer over je bedrijf te weten te komen.

Om een logo te maken dat kracht en macht uitstraalt, kun je overwegen zwarte of rode kleuren te gebruiken, die vaak met deze kwaliteiten worden geassocieerd.

Je kunt ook fitness- of kracht gerelateerde afbeeldingen, zoals gewichten, in je logo ontwerp verwerken. Of je je logo nu zelf maakt of een professional inhuurt, zorg ervoor dat je goed nadenkt over het ontwerp om de best mogelijke indruk te maken op potentiële klanten.

Bedrijfsnaam

Word Name lined with wooden letters on color background

Je bedrijfsnaam is een ander belangrijk element van je merk. Het is het eerste wat potentiële klanten zullen zien, dus je wilt ervoor zorgen dat het een weerspiegeling van je bedrijf.

Als je een naam kiest voor je bedrijf voor personal training, kun je het beste je eigen naam gebruiken, want dat maak je herkenbaarder en beter te onthouden .

Als je echter een andere naam kiest, zorg er dan voor dat deze pakkend is en gemakkelijk te onthouden. Het laatste wat je wilt is dat potentiële klanten om je naam te vergeten of moeite te hebben hem uit te spreken!

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een gratis en gebruiksvriendelijke tool voor bedrijven om hun online aanwezigheid in Google te beheren, inclusief Search en Maps. Door je bedrijf te claimen en te verifiëren, kun je de informatie controleren die over je bedrijf verschijnt wanneer klanten ernaar zoeken op Google.

Je kunt ook gebruik maken van Google Mijn bedrijf om updates en speciale aanbiedingen te plaatsen, met klanten te communiceren en je prestaties na verloop van tijd te volgen. Als je Google Mijn bedrijf nog niet gebruikt, raden wij je ten zeerste aan om vandaag nog een account aan te maken en je bedrijf te claimen.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en ranking van je website in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs). Hoe hoger je website in de SERP’s staat, hoe groter de kans dat potentiële klanten je site vinden en doorklikken.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de SEO van je website te verbeteren, waaronder:

– Het onderzoeken en gebruiken van zoekwoorden op je hele site.

– Het optimaliseren van de titel, meta-tags en beschrijving van je website.

– Creëren van kwalitatieve inhoud die relevant is voor je bedrijf.

– Het bouwen van backlinks naar je website.

– Het bijhouden van je SEO vooruitgang en het aanbrengen van wijzigingen indien nodig.

Als je meer klanten wilt aantrekken voor je personal training bedrijf, is het essentieel om tijd en moeite te investeren in SEO. Door de bovenstaande tips te volgen, kun je de zichtbaarheid van je website en de ranking in de SERP’s verbeteren, waardoor potentiële klanten je site vinden.

Is er veel vraag naar personal trainer?

Voor jezelf beginnen als personal trainer Kvk

Het aantal personal trainers is de afgelopen jaren explosief gestegen. Per 1 januari 2021 stonden er ruim 4.600 personal trainers ingeschreven in het KVK Handelsregister. Het merendeel (2.900) geeft aan dat hun hoofdactiviteit personal coaching is.

Deze toename in populariteit kan worden toegeschreven aan een aantal factoren: het groeiende bewustzijn van het belang van bewegen en een gezonde levensstijl, de toenemende beschikbaarheid van betaalbare trainingsdiensten, en de stijging van het algemeen besteedbaar inkomen. Wat de redenen ook zijn, het is duidelijk dat personal training een blijvertje is.

Kan iedereen personal trainer worden?

Personal trainer zijn

Ja, iedereen kan personal trainer worden. Er is geen formele opleiding vereist en er zijn geen specifieke vergunningsvereisten in Nederland. Echter, dat betekent niet dat het makkelijk is om een succesvolle personal trainer te worden.

Het vergt hard werken, toewijding en een oprechte passie om anderen te helpen hun fitness doelen te bereiken . Als je erover denkt personal trainer te worden, doe dan goed onderzoek om er zeker van te zijn dat het de juiste baan voor je is.

Samenvatting “Personal trainer worden, hoe doe je dat?”

1. Haal je personal trainer diploma.

2. Maak een ondernemingsplan.

3. Bepaal of je in loondienst wil of als zelfstandige wilt werken.

4. Schrijf je in bij de KvK als je zelfstandig gaat werken.

5. Market je business.

6. Blijf altijd ontwikkelen en groeien.

Post delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn