loader image
Leestijd: 3 minuten

Wat verdient een personal trainer?

Kevin Jefferson

Kevin Jefferson

Eigenaar van Let's Build That Site

Inhoudsopgave

Om te begrijpen wat een personal trainer verdient, is het belangrijk rekening te houden met de verschillende factoren die hun inkomen kunnen beïnvloeden. Deze omvatten de locatie van de trainer, ervaring, en het soort klanten waarmee ze werken. Zoals met de meeste beroepen, verdienen personal trainers in grotere steden en met meer ervaring meer dan trainers in kleinere steden of met minder ervaring. Bovendien verdienen trainers die werken met goedbetaalde klanten (zoals beroemdheden of atleten) meer dan trainers die werken met minder goedbetaalde klanten.

De vraag: Hoeveel verdient een personal trainer?

Een personal trainer in loondienst verdient gemiddeld tussen 1.900 en 3.400 euro bruto per maand – dit is volgens de Nationale Beroepengids. Deze salarisindicatie wordt ook bevestigd door andere diverse bronnen. Als beginnend personal trainer kun je er dus op rekenen dat je ongeveer €1.900 per maand verdient.

Je salaris gaat omhoog naarmate je meer ervaring krijgt. Andere vormen van compensatie zoals vakantiegeld of voordelen zoals een lease-auto zijn echter ook van belang. De beste manier om te weten te komen wat personal trainers momenteel verdienen is door online vacatures te bekijken.

De markt voor personal trainers is momenteel zeer goed, waardoor het een slimme keuze is om een cursus personal trainer te volgen. Personal trainers helpen mensen gewicht te verliezen, spiermassa op te bouwen en andere fitnessdoelen te bereiken. Ze bieden motivatie en ondersteuning, evenals expertise op het gebied van fitness. Aangezien steeds meer mensen zich met hun gezondheid bezighouden, zal de vraag naar personal trainers waarschijnlijk blijven toenemen.

ZZP of loondienst? Welke is beter?

Personal trainer man met vrouw

Hoeveel geld je verdient als personal trainer wordt bepaald door het feit of je voor jezelf werkt of voor iemand anders. In loondienst zijn heeft verschillende voordelen, zoals meer zekerheid, een vast inkomen, en vaak betere arbeidsvoorwaarden. Zelfstandigen hebben echter hun eigen voordelen, zoals het bepalen van je eigen agenda, je eigen baas zijn.

Als ZZP’er heb je wel minder zekerheid dan werknemers in loondienst, maar kun je wel meer verdienen. Je verdiensten als ZZP’er zijn onbeperkt qua loon. De volgende factoren zijn van invloed op je verdiensten:

  • Het aantal uren dat je elke maand traint. Met andere woorden, hoe druk is uw schema? Dit kan een goed moment zijn voor marketing om binnen te komen.
  • Over je uurloon kan worden onderhandeld, en het wordt vaak verhoogd, op basis van je ervaring in het vakgebied en eventuele specialisaties die je hebt.

Als je tarief voor personal training 60 euro per uur is en je 25 uur per week klanten traint, dan besteed je elke maand 100 uur aan deze taak. Per maand zijn je bruto verdiensten dan €6.000. Hier tegenover staan echter ook bepaalde kosten en administratieve verplichtingen. Toch zal je waarschijnlijk netto meer verdienen dan in loondienst.

Hoe wordt je personal trainer?

Personal trainer man

Als je graag personal trainer wilt worden, hebben we een goed artikel dat je kan lezen. Het heet “Personal trainer worden, hoe doe je dat?” en beschrijft de stappen die je moet nemen om een succesvolle personal trainer te worden.

Hoe kan je meer verdienen als een personal trainer?

Meer ervaring opbouwen

Meer ervaring als personal trainer zal leiden tot een hoger salaris. Dit komt omdat je complexere zaken kunt aannemen en een hoger uurtarief kunt vragen. Bovendien heb je als ervaren personal trainer ook meer kans om te worden aangenomen door een fitnesscentrum of een andere organisatie.

Verkoop online cursussen

Mensen hebben het altijd druk. Ze willen leren en verbeteren in hun eigen tempo en volgens hun eigen tijdschema. Voor dit soort mensen is een cursus perfect. Door online cursussen aan te bieden, moet je aan die behoefte voldoen.

Dit is een aantrekkelijke optie voor het grote segment van klanten die liever thuis sporten. Je kunt dat publiek aanboren door een abonnement te maken waarmee ze toegang hebben tot dagelijkse online trainingen.

Dit is niet alleen de meest efficiënte manier om uw bedrijf op te schalen , maar het biedt u ook een aantal andere voordelen.

Conclusie

Personal trainers kunnen een goed salaris verdienen, vooral als ze zelfstandig zijn. Het is echter belangrijk te onthouden dat er kosten verbonden zijn aan het zelfstandig zijn, zoals marketing- en administratiekosten.

Toch kunnen personal trainers een zeer goed inkomen verdienen als ze ervaren zijn en over gespecialiseerde kennis beschikken. Als je een personal trainer wilt worden , raden wij je aan ons artikel “Personal trainer worden, hoe doe je dat?” te lezen voor meer informatie. Bedankt voor het lezen!

Post delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn