loader image
Leestijd: 7 minuten

Hoe kom je aan je eerste klant als personal trainer?

Kevin Jefferson

Kevin Jefferson

Eigenaar van Let's Build That Site

Inhoudsopgave

Je eerste personal training klant binnenhalen kan een moeilijke taak zijn. Maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn dingen die je kunt doen om je kansen op het binnenhalen van die eerste klant te vergroten en een succesvolle onderneming op te bouwen. In dit artikel bespreken we enkele tips over hoe je je eerste klant kunt binnenhalen.

1. Bekijk je netwerk

Als personal trainer is je netwerk een van je meest waardevolle activa. Je netwerk is alles. Als je net begint, kan het moeilijk zijn om klanten te vinden. Dat komt omdat je niemand kent. Maar als je je netwerk van vrienden, familie en kennissen aanspreekt, zul je verbaasd zijn hoeveel mensen geïnteresseerd zijn om met je te werken. Natuurlijk is het belangrijk om professioneel te zijn bij het benaderen van potentiële klanten. 

Je moet een goed doordacht pitch klaar hebben, en het is ook een goed idee om een aantal verwijzingen op een rijtje te hebben. Maar als je de tijd neemt om je netwerk te benaderen, is de kans groter dat je succes hebt als personal trainer. Maak niet de fout die veel trainers maken, namelijk wanhopig overkomen. 

2. Maak kennis met mensen in je lokale sportschool

People in gym

Veel personal trainers krijgen hun eerste klant door contact te leggen met mensen in hun lokale sportschool. Dit is waarschijnlijk de beste en gemakkelijkste plek om te beginnen. Je kunt beginnen door gesprekken te beginnen met mensen terwijl je aan het trainen bent. Vraag hen naar hun fitnessdoelen en of ze al eens overwogen hebben om met een personal trainer te werken.

Als ze interesse tonen, bied dan aan om hen een gratis training of consult te geven. Dit geeft je de kans om je vaardigheden te tonen en een band op te bouwen. 

3. Maak gebruik van de sociale media

Een van de beste manieren om je eerste personal training klant te krijgen is door gebruik te maken van sociale media. In de huidige wereld zijn potentiële klanten slechts een paar muisklikken van je vandaan en platforms zoals Facebook en Instagram bieden een ideale manier om contact met je te leggen. Bij het opstellen van je social media-strategie is het belangrijk om strategisch te zijn over welke platforms je gaat gebruiken. 

LinkedIn is bijvoorbeeld een ideale plek om in contact te komen met professionals die geïnteresseerd kunnen zijn in je diensten, terwijl Instagram nuttig kan zijn voor het delen van voor-en-na-foto’s van transformaties en verhalen van tevreden klanten. Door social media op een slimme manier te gebruiken, kun je snel een basis van potentiële klanten opbouwen en je personal training bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Facebook

Als personal trainer heb je regelmatig nieuwe klanten nodig om je bedrijf draaiende te houden. Hoewel er veel manieren zijn om nieuwe klanten te vinden, kan Facebook een effectief platform zijn. Met meer dan 2 miljard actieve gebruikers biedt Facebook een enorm bereik.

Je kunt gerichte advertenties gebruiken om mensen in je omgeving te bereiken die geïnteresseerd zijn in fitness en gezondheid. Daarnaast kun je Facebook-groepen gebruiken om een gemeenschap op te bouwen rond je bedrijf voor persoonlijke training. Door een veilige ruimte te creëren waar mensen vragen kunnen stellen en succesverhalen kunnen delen, kun je een loyale aanhang van potentiële klanten creëren.

Met een beetje moeite kan Facebook een krachtig hulpmiddel zijn bij het vinden van nieuwe klanten voor personal training.

Instagram

Instagram is een van de beste platforms om je eerste personal training klanten te vinden. Het platform heeft ongeveer 1,4 miljard gebruikers. Door je deskundige kennis te delen en contact te leggen met andere gebruikers, kun je snel een groep potentiële klanten opbouwen die geïnteresseerd zijn in je diensten.

Daarnaast biedt Instagram een uitstekend platform om je bedrijf te promoten, inclusief speciale aanbiedingen en kortingen. En omdat de meeste gebruikers Instagram via hun mobiele apparaten benaderen, kun je met slechts een paar klikken een breed publiek bereiken.

Tiktok

Social media is de afgelopen jaren een krachtig hulpmiddel voor marketing geworden, en TikTok is een van de populairste platforms die er zijn. Met meer dan 800 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, biedt TikTok een enorm potentieel publiek voor personal trainers die op zoek zijn naar nieuwe klanten.

Het platform is geëxplodeerd in populariteit in 2020 en 2021, mede dankzij het unieke formaat van korte video’s. Dit maakt het een ideaal platform voor personal trainers om hun vaardigheden en kennis te laten zien en in contact te komen met potentiële klanten die mogelijk geïnteresseerd zijn in hun diensten.

Bovendien zorgt het algoritme van TikTok ervoor dat video’s op grote schaal worden gezien door gebruikers die geïnteresseerd zijn in het onderwerp, waardoor het een efficiënte manier is om een groot aantal potentiële klanten te bereiken. Met zijn enorme gebruikersbestand en boeiende format is TikTok een krachtig hulpmiddel dat personal trainers kunnen gebruiken om nieuwe klanten te bereiken en hun bedrijf te laten groeien.

LinkedIn

LinkedIn is zonder twijfel een krachtig medium om te netwerken. Met meer dan 610 miljoen gebruikers is het een geweldig platform om in contact te komen met potentiële klanten. En als het op personal training aankomt, kan LinkedIn een bron van onschatbare waarde zijn. Hier zijn een paar manieren waarop LinkedIn je kan helpen om meer personal training klanten te krijgen:

Door een professioneel profiel aan te maken, kun je potentiële klanten laten zien dat je een geloofwaardige trainer bent met de vaardigheden en ervaring om hen te helpen hun fitnessdoelen te bereiken.

LinkedIn is een ideale manier om in contact te komen met potentiële klanten in je stad of regio. Door je netwerk van contacten op te bouwen, kun je meer mensen bereiken die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in personal training.

Je kunt LinkedIn gebruiken om blog posts, artikelen en andere content te delen die potentiële klanten zullen interesseren. Dit is een goede manier om je expertise te tonen en vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten.

Als je op zoek bent naar meer klanten voor personal training, dan moet LinkedIn zeker deel uitmaken van je marketingstrategie. Door een sterk profiel op te bouwen en effectief te netwerken, kun je een hele nieuwe groep potentiële klanten bereiken.

4. Begin met adverteren

Advertenties

Als personal trainer is het bereiken van succes afhankelijk van je vermogen om klanten aan te trekken. Hoewel mond-tot-mondreclame een belangrijk marketinginstrument is, kan het enige tijd duren voordat je een solide basis van verwijzingen hebt opgebouwd. Een meer directe manier om klanten te krijgen is het plaatsen van een advertentie in de plaatselijke krant of op een populaire website. Voordat je geld uitgeeft aan advertenties, is het echter belangrijk om je onderzoek te doen.

Zoek uit wat andere persoonlijke trainers in uw omgeving zijn opladen en welke diensten zij aanbieden. Je zult ook willen ervoor zorgen dat je duidelijk bent over je eigen niche en wat je te bieden hebt dat potentiële klanten zal aanspreken.

Zodra je een goed begrip van de markt hebt, kun je beginnen met het opstellen van je advertentie. Houd het kort en bondig, met de nadruk op uw unieke verkooppunten.

Met een beetje moeite en wat zorgvuldige planning, kun je snel je persoonlijke training bedrijf van de grond door het aantrekken van nieuwe klanten door middel van reclame.

Facebook/Instagram Ads

Facebook en Instagram advertenties zijn een ideale manier om je bedrijf en diensten onder de aandacht van je publiek te brengen. Als je meer wilt weten over hoe je je bedrijf kunt adverteren op Facebook, hebben we onlangs een blog geschreven die je kunt lezen.

Blog lezen: https://letsbuildthatsite.nl/blog/business/facebook-ads-voor-personal-trainers/

Google Ads

Als personal trainer is een van de beste manieren om nieuwe klanten te krijgen het gebruik van Google Ads. Door een gerichte advertentiecampagne te maken, kun je potentiële klanten bereiken die specifiek op zoek zijn naar personal trainers in jouw regio.

Bovendien kun je Google Ads gebruiken om potentiële klanten te bereiken op basis van hun interesses en demografische gegevens. Als je bijvoorbeeld gespecialiseerd bent in het trainen van vrouwen boven de 50 jaar, kun je je advertenties daarop afstemmen. Door Google Ads te gebruiken, kun je een breder publiek bereiken en je kansen op het krijgen van nieuwe personal trainer klanten vergroten.

Tiktok Ads

TikTok is een social media-platform waarmee gebruikers korte video’s kunnen maken en delen. Met meer dan 500 miljoen actieve gebruikers is TikTok snel uitgegroeid tot een van de populairste social media-platforms. En voor bedrijven biedt TikTok een unieke kans om een groot publiek te bereiken.

In tegenstelling tot andere social media-platforms, zijn TikTok-advertenties erg gepersonaliseerd. TikTok geeft bedrijven de mogelijkheid om advertenties te richten op basis van interesses, demografische gegevens en zelfs gedrag. Dit betekent dat je potentiële klanten kunt bereiken die specifiek geïnteresseerd zijn in personal training.

Bovendien zijn TikTok-advertenties minder opdringerig dan andere vormen van reclame. Omdat gebruikers al korte video’s bekijken op het platform, zal je advertentie naadloos opgaan in het geheel en is de kans kleiner dat deze wordt genegeerd.

Dagbladen

Adverteren in de plaatselijke krant kan een effectieve manier zijn om potentiële personal training klanten te bereiken. Door het plaatsen van een advertentie in de fitness-of sport-sectie, kun je richten op personen die geïnteresseerd zijn in fit worden.

Bovendien, krantenadvertenties bieden meestal een relatief goedkope manier om een groot publiek te bereiken. Bij het maken van je advertentie, moet je informatie over je ervaring en geloofsbrieven als een persoonlijke trainer op te nemen.

Je kunt ook eventuele specialiteiten of gebieden van expertise die je hebt te markeren. Zorg er bovendien voor dat je je contactinformatie vermeldt, zodat potentiële klanten gemakkelijk contact met je kunnen opnemen.

5. Begin met het bijwonen van evenementen in de buurt

fitness evenementen

Het bijwonen van lokale evenementen is een goede manier om je eerste personal training klant te krijgen. Door betrokken te zijn bij de gemeenschap kun je potentiële klanten laten zien dat je geïnvesteerd bent in hun welzijn. Neem deel aan gezondheidsbeurzen, liefdadigheidswandelingen en andere evenementen die gericht zijn op fitness en welzijn. Je kunt op deze evenementen visitekaartjes en flyers uitdelen, en misschien kun je zelfs een korte presentatie geven over je personal training diensten.

6. Maak een website en begin met SEO

personal trainer met website

Elk bedrijf heeft een sterke basis nodig, en voor een personal trainer is die basis een professionele website. Niet alleen kun je hiermee je diensten op de markt brengen, maar het geeft potentiële klanten ook een manier om meer over jou en je unieke aanpak van fitness te weten te komen.

Naast het maken van een website is het ook belangrijk om te investeren in SEO ( zoekmachine optimalisatie). Dit zal je website helpen te verschijnen in de zoekresultaten wanneer potentiële klanten op zoek zijn naar een personal trainer in hun omgeving. Door deze stappen te nemen kun je je eerste personal training klant aantrekken en je bedrijf een goede start laten maken.

7. Conclusie: Hoe kom je aan je eerste personal training klant?

1. Bekijk je netwerk

2. Maak kennis met mensen in je lokale sportschool

3. Maak gebruik van de sociale media

4. Begin met adverteren

5. Begin met het bijwonen van evenementen in de buurt

6. Maak een website en begin met SEO

Daar heb je het. Door het volgen van deze eenvoudige stappen, kun je je eerste personal training klant binnen no time landen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog! Als je hulp nodig hebt bij het vinden van je eerste personal training klant, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Post delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn